2018. február 21., szerda

Igazság és Hatalom

Untwine 2018. február 18-án megjelent cikke.

Fordította: Takács Anikó

Ez egy egyszerű módja a valódi Erkölcs meghatározásának, mindazon túl, ami a felszínen mutatkozhat meg.
Az Igazság és a Hatalom alapvetően az a két dolog, amely minden lény cselekedeteit motiválja, de ehhez a két dologhoz való viszonyuk nagyban eltérhet.
Az Igazság az ok, és a Hatalom az okozat.
Három fő irányvonal létezik, amelyet az emberek követhetnek:
- Kizárólag Hatalomra törekszik: a sötét út
Azok a teremtmények, akik kizárólag hatalomra törekednek, teljesen figyelmen kívül hagyva és nem törődve az Igazsággal, a sötétséget szolgálják. Csupán alsóbb síkokon, fizikain, stb. alapuló elégedettségre vágynak, figyelmen kívül hagyva a magasabb szintű igazságokat, amelyek az alacsonyabb síkok alapjait képezik. Lehet, hogy keresik a tudást, például okkult tudást, nincsenek azonban tekintettel a tudás mögött rejlő valós Igazságra, kizárólag saját személyes hatalmuk érdekében kívánják azt felhasználni. Nem feltétlenül tartoznak hivatalosan a sötét erőkhöz, de így, vagy úgy a sötétek programját szolgálják.
- Igazság a Hatalom szolgálatában: a szürke út
Sok teremtmény felismeri valamilyen módon, hogy az Igazság megismerése végső soron minden hatalom Forrása. Így ők keresik az Igazságot, de többé-kevésbé csak azzal a szándékkal, hogy ők maguk több Hatalomhoz jussanak. Itt temérdek különféle útról beszélhetünk, a szürke különböző színárnyalatairól, a sötéttől kezdődően egészen a világosig, attól függően, hogy a figyelem milyen mértékben irányul az Igazságra, vagy a Hatalomra. Néhány ember rendelkezhet különféle mértékű Igazsággal, amelyet sokféle egyéb célra használ fel: politikai hatalomra, okkult, vagy pszichikai hatalomra, hírnévre és elismerésre, mások feletti hatalomra, pénzügyi hatalomra, vagy karrierre, stb.
A felszínen úgy tűnhet, hogy ők az Igazság és a Fény szolgálatában állnak, és több tettük valóban szolgálhatja is a Fényt, de egyik pillanatban szolgálhatják a sötétséget, míg a másikban a Fényt, többé-kevésbé anélkül, hogy ők maguk ezt felismernék. Például jobban törődhetnek saját személyes megvilágosodásukkal, az összes teremtmény gyógyulásában rejlő érdekek ellenére, nem tudatosítva magukban, hogy ők is az egész részei. Az e mögött húzódó okok, a különféle félelmek, traumák, a rettegés a túlélésért, stb., amely belehajszolja az embereket abba, hogy kompenzáljanak és magukat próbálják megmenteni. Mélyen legbelül, nekik nem igazán az a fő gondjuk, hogy tudják, hogy a sötétséget, vagy a Fényt szolgálják, függetlenül attól, hogy mit mondanak másoknak, illetve maguknak, ami mélyen legbelül leginkább érdekli őket, azok a saját egyéb céljaik.
- Az Igazság kutatása, Hatalom az Igazság szolgálatában: a Fény útja
Ez az egyetlen olyan út, amely valóban a Fény felé vezet. Minden hatalom készséggel az Igazság szolgálatába helyeződik, függetlenül a különféle egyéb személyes érdekektől. Hajlandóságot mutat kemény döntések meghozatalára, amely nem feltétlenül szolgálja a személyes érdekeket, legalábbis rövid távon, amennyiben az segíti az Igazság előrehaladását. Az Igazság végül is az, amely leginkább mindenki szolgálatára lesz, mert a legfőbb Igazság az Egység, Szeretet és Béke, így ezt szolgálja, a Szeretetet és Békét minden lény számára Egyként, amennyire csak lehet.
Ez nem jelenti a Hatalom elutasítását, ellenkezőleg, minél több az Igazság, annál több Hatalom áll rendelkezésre, mivel a Hatalom csupán az Igazság okozata. De minden nagyobb Hatalom annak az Igazságnak a szolgálatába lesz állítva, amely létrehozta őket.

Ezt egy hasznos iránytűnek tartom, mely segít a Földön zajló komplex helyzetekben tájékozódni.
Felszabadulást minden Teremtménynek!
A Fény Győzelme!

6 megjegyzés:

 1. Jézus csak a szeretet hatalmáról beszélt, e szeretetben ott a béke, az igazság, a szolgálat. Más hatalmat nem ismert sem ő, sem én nem fogadok el. Nagyon szépen írod le ezt Stev, köszönöm. Nehéz lesz megértetni sokakkal, hogy a hatalom nem másik ember leigázására van, hanem az embertestvérem szolgálatára.
  Nagyszerű, hogy leírtad.EGYSÉG? SZERETET? BÉKE. Áldással Margit

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Margit, aki békére vágyik, az a háborúra is vágyik. Ismered a "Háború, és béke" regényt? Ha elolvasod, abban ez el is van mondva elég szemléletesen. A háború és béke egy kört alkot. Minden háború vége béke, és minden béke után háború lesz. Mikor kilépsz a háború, és béke köréből, akkor a rendben találod magad, tehát rendben vagy, a rendben vagy. Ha meg a szer szerint élsz, tehát betartod a szer lépéseit, akkor egy rendszerben élsz. A szer gyógyít is, és ezt nevezzük gyógy-szer-nek Ha meg vezet a szer, az a szervezet, mert több egység, együtt csak a szer szerinti lépések betartásával tud együtt lenni. Ha nem ismered a szer lépéseit, akkor lehetetlen, hogy bármiféle közösségben jól érezd magad hosszabb távon. A szer lépéseiben a jóságot, a szeretetet, a szerelmet rakod rendbe, és nagyon megnöveled ezen érzelmek erejét. A magyarok valamikor ismerték a szert, és minden magyarban, de minden lényben e tudás ott van belül a magban. A jóság, a szeretet, a szerelem, tehát három érz-elem, amit az anyagba lehet beletenni a teremtő segítségével, mert ugye, csak egy teremtő létezik, e világban, a világodban, amit Tej-út rendszernek nevezünk.

   Törlés
 2. Magyarul ez egészen másként van. A magyarban a szógyökökből épül fel egy szó. Most a hatalmat gyökeire bontom, hogy értsd, mit jelent: "hat a lom", tehát hatással van rád a selejt, a kidobni való, vagy van 6 db lomod, köröd, gondolatod, amit ki kell dobnod, hogy megszabadulj a hatalomtól. Az igazság vagy van benned, vagy nincs. Olyan nem létezik, hogy egy kis igazság van benned, és törekszel a nagy igazságra. Amikor vétettél az igazság ellen, akkor azt egyszerre tudod, hogy vétettél, csak ezt elnyomod magadban, főleg vegyszerekkel. Az igazság és a tudás ugyanarról a tőről fakad, az érem két oldala. Olyan sincs, hogy egy kicsit tudod. Vagy tudod, mi hogy van, vagy nem tudod. A tudás igazsága, és az igazság tudása, ugyan az. A lényeg, hogy nincs olyan, hogy egyén igazsága, vagy egy kicsit igazam van. Egy igazság van. Az egyén igazsága, valójában hazugság, amivel becsapod magad, megmagyarázod magadnak, miért vétettél a tudás,és az igazság ellen. Mikor nem tudsz, akkor nincs igazad, hazudsz, mikor tudsz, akkor igazad is van. A sötétség nem más, mint a nem tudás, a hazugság, amikor átvered, becsapod magad, mikor megvonod magadtól a fényt, kevesebb lesz az energiád. Másként nem hallgatsz magadra, a magodra, a mennyországra, az egységre, a belsődre.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kérlek ne érts félre, nem a szavaiddal és a mondandóddal ellenkezem, de olyan "túlmagyarázás", " kevés tett", "sok beszédnek sok az alja" érzésem támadt, ahogy soraidat és soraid között olvastam. A magyar mindezt belül érzi, kár hosszan taglalni.

   Törlés
  2. Nem neked írtam, ha érzed azt amit leírtam, hanem azoknak, akiknek ezzel gondjuk van. Azoknak elég pontosan le kell írni a valót, esetleg több nézőpontból, hogy tegyék már fel a kérdést maguknak, hogy tényleg úgy van, ahogy most tudják, mondják nekik, vagy nem lehet másként? Máshol is olvastam szavak félreértését, és ott is pontosítottam, minél egyszerűbben elmondva, ahogy a kisgyerek megérti. A hazugság mindig ott kezdődik, ahol nem érted meg, a szavak eredet jelentését, és ezért kell a pontosítás. Te ismered mondjuk a lélek szót, hogy az sok életet jelent, és ezért nem egy jó dolog. Hazudnak neked, mikor a lélek szó kerül elő, mert nem mondják el, hogy körről beszélnek. Mindenki csak egy életet él, csak bőrt cserél néha. Talán ez jó példa, és nincs is túllihegve, ha érted, és ezt neked írtam.

   Törlés
 3. Minden szaavaddal egyetértek kedvesjó Névtelen. Az eltérés közöttünk az, hogy én a götög eppiro szót van a szívemben, és az igazságra meg a dikaios. Sohasem foglalkoztam ezekkel a magyar szavak boncolásával, mert kirázott a hideg tőle. Az írásomban erre látod nem gondoltam, pedig a Fény, vagy az Angyalom, pont ilyen bontásban jelenítette meg a hatalom szót. Ugyan így a lélek szót is ritkán használom, helyette a Szent Szellem van bennem, ami egészenmást jelent, mint a lélek. Köszönöm mérhetetlen türelmed, olyanbeteg , ifluenzás lettem 38 fokoslázzal. Feküdnöm kell a láz miatt, mert azt a szívem nem igen tolerálja. Boldoggá tettél írásoddal, figyelnem kell a szavakra, mert negyv évig mi a görögül írt bibliát elemeztül és nem a magyar szavakat. Egész más a görög és arám szavak jelentéstartalma.Nagyon köszönöm, hogy erre felhívtad a figyelmem. Sok Áldással és hálával.

  VálaszTörlés