2017. december 7., csütörtök

Karuna 5


Köszönet Arbre Solaire-nak a magyar nyelvű videó elkészítéséért.
Fordította: Rácz Anita
COBRA ETHERIC LIBERATION HUNGARY FB Csoport

4 megjegyzés:

 1. Nagyon Jó kis video. Egyszerű és nagyszerű.:-)) Köszönjük Szépen.

  VálaszTörlés
 2. Újra megtelt a szívem reménnyel és bizakodással!
  Köszi a videót!

  VálaszTörlés
 3. Hálás köszönet a magyar fordításért.
  Engedjétek meg, hogy javasoljak néhány csiszolnivalót a magyar szövegen a jobbítás szándékával.
  Egyeztetési probléma: "Ez voltunk" helyett helyesen: "Ezek voltunk".
  Fordítási hiba: ezt a kifejezést: "a most enjoyable" nem lehet "leg-" felsőfokkal fordítani, mert nem határozott, hanem határozatlan névelő van a melléknév előtt. Az "a + most" jelentése: 'roppant, rendkívül, felettébb'. Az enjoyable nem túl szerencsés tükörfordításban, mert magyarul ebben a kontextusban félreérthető. Talán a 'rendkívüli szépségű világ' áll legközelebb az eredeti szöveg szándékához.
  A "little brothers" tükörfordítása pedig sajnos teljesen félreviszi a szöveget. Ami az angolban kedves szófordulat, az magyarul lekicsinylést is jelenthet. Szerencsésebb lenne, ha csak "testvéreink" szerepelne.
  A megjegyzéseket nem kritikának szántam, csak a jobbítás szándéka vezet. (A nyelvhelyesség a kenyerem és szakmai ártalmam.) Ha a készítőknek számít az igényesség, figyelembe veszik.
  A videó megerősítette bennem a reményt és a hitet, hogy az új világ születését nem lehet feltartóztatni. A sötétség nem győzheti le a fényt.
  Köszönet minden információért, tudásért, igazságért, amit Cobra blogjain közzétesznek!

  VálaszTörlés
 4. Elég sokszor végignéztem, mire megértettem, hogy nem földi ember a kislány. Ezek a kolónián nem Földiek, hanem plejádiak voltak, el lettek elhurcolva korábban."Figyelemmel kísérjük bolygótokat": tehát ők nem mi vagyunk, nem földi emberek.
  És az sem véletlen, hogy 2015-öt ír- ha emlékeztek, Cobra beszámolt a külső Naprendszer felszabadításáról, a telepeken és túszok kiszabadításáról. Ez a film erről szól.
  Azt írja: "Plejádok csillaghalmaz, 2 évvel később" A bolygó, ahova hazavitték, a Plejádok egyik bolygója, nem a Föld. Ez az az otthon, ahol már gyógyultan élik az életüket. És most segédkeznek ahogy tudnak. Tudnak a csatáról, amiről mi sajnos alig-alig.

  VálaszTörlés