2016. október 9., vasárnap

A nő és a férfi

Írta és összeállította: Smaly Seven
(A fordítások Rácz Anita  - Istennőm - munkái)
Több ezer év telt el azóta, hogy a férfiak átvették az irányítást a Földön. Patriarchális társadalom, ahogy szokták nevezni. De emiatt sokszor került az emberiség a szakadék szélére vagy éppen a szenvedés uralkodott, mert ők háborúsdit játszottak, vallási köpönyegekben lelkeket fertőztek, erőszak erőszak hátán, elnyomás, szegénység, stb. stb.
Egyre többet hallunk arról, hogy az Istennői energiák érkeznek a Földre és nagy-nagy változások előtt állunk. Honnan és miért, egyáltalán miért kell megváltoznia mindennek és miért kell a nőket felemelni, miért kellenek a női energiák erre a Földre? Miért jó, ha a férfi a tenyerén hordozza nőt és a nő hősként tekinthet a férfira? Mivel tudja kiegészíteni a férfias energiákat a nő?


Valljuk be, gyengék vagyunk nők nélkül, kevesebb ideig élünk, bár a teremtés koronáinak neveztük magunkat, de mit ér mindez, ha az ékkő, a gyémánt nincs rajta a koronán és a másik felünk (feleség) nem egyenrangú velünk? Több energiát kapna mindkét nem, ha egység és harmónia lenne az életünkben.
Elsődleges anomáliának nevezi Cobra is ezt az állapotot, amelyben dualitás van, fény és sötétség, fekete és fehér, jó és rossz… megosztás, szeretet és félelem… mindezek egyik aspektusa a férfi és női energiák polarizáltsága. Eltorzult társadalmunk is átalakul a jelenlegi időkben, de lássuk, hogyan megy ez végbe és milyen információk segítenek minket a felismerésben, önmagunk megértésében:
Először 2013. áprilisában Alexandra Meadors beszélt Cobrával erről:
Alexandra – Amikor az Istennői energián keresztül létrejövő egyensúlyról beszélünk, pontosan mit is értünk ezalatt? Hogyan járulunk hozzá a bolygón lévő egyensúlyhoz és hogyan dolgozzunk az Istennői energiánkon?
COBRA – Az Istennői energia a Forrás tiszta női aspektusa és mindenhol jelen van az univerzumban. De ezen a bolygón - mivel megszállás alá került -, az isteni jelenlét ezen aspektusát az arkhónok elnyomták és erősen kontrollálták. Ahogy kezdjük lehívni ezt az energiát, egyszerűen felszólítjuk azt és megengedjük magunknak, hogy ennek az energiának a közvetítői legyünk. Ez az energia automatikusan elkezdi egyensúlyba hozni a dolgokat a bolygón. A cabal egyetlen módon tudja befolyásolni az emberiséget, ha a női és férfi alapelvek között nincs egyensúly. Ha létezik ez az egyensúly, nincs lehetőség az irányításra és a rabszolgatartásra. Megengeded magadnak, hogy csatornája, közvetítője legyél ennek az energiának. Engedélyt adsz az isteni női aspektusnak, hogy keresztüláramoljon rajtad a bolygó számára és azt tegye, amit tennie kell.”
2015 augusztusában Lynnel és a Prepare for Change (Készülj a Változásra) stábjával hangzott el a következő:
COBRA - A férfi/női energiák ebben az univerzumban az univerzum teremtésétől fogva jelen vannak. Tulajdonképpen a férfi energia az elektromos energia, a női pedig a mágneses, és mindig van egy kölcsönhatás. Minden megnyilvánult anyag ebben az univerzumban a férfi és a női energiák közötti dinamikus kölcsönhatás eredménye. Ugyanakkor mi is rendelkezünk ezzel a két polaritással és mikor tökéletes egyensúlyba hozzuk őket, az a felemelkedésünk egy nagyon fontos vonatkozását jelenti. A bolygónkon a cabal mesterségesen elnyomta a női alapelvet, a női aspektust, mert tudták, ha ezt megteszik, sokkal könnyebb irányítani az emberiséget. Most a galaxis középpontjából nagyon erőteljes női energia érkezik, hogy helyre billentse az egyensúlyt. Ez a férfi és női energiák között lévő új egyensúly egy nagyon fontos vonatkozása annak a folyamatnak, amiben most vagyunk.”
Beszélt arról is, hogy mi magunk mit tehetünk, hogy a folyamatot segítsük:
Richard: Hogyan egyenlíthetjük ki a férfi és női energiákat önmagunkon belül?
COBRA: Azáltal, hogy mindkettővel kapcsolódsz és kölcsönhatásba lépsz.”


Nekem, személy szerint férfiként az a technika vált be, amikor „beleképzelem” magam a másik nem helyzetébe. Mit kell megélnie, mit érezhet egy nő bizonyos helyzetekben. Hogyan reagálnék dolgokra, ha velem történne ugyanez, milyen lehet életet adni egy gyermeknek, milyen fájdalmakon mehet keresztül, milyen a gyengédség, törékenység egy kemény világban, milyen túlélni és erősnek maradni lelkileg, mi az, ami viszi előre a nőket elpusztíthatatlanul… Erőt merítek ebből az energiából, az életet adó energiákból. Mondhatnám úgy is, hogy  AZ ENERGIÁM!
Erről az energiáról így beszél COBRA Untwine-nal 2015 januárjában:
Untwine: Szóval, úgy van, hogy nem volt elég női energia a bolygón vagy mindig volt, csak el lett torzítva?
COBRA: El lett torzítva. Tulajdonképpen, lehetetlen elpusztítani. A sötét erők megpróbálták elpusztítani, de az egyetlen dolog, amit meg tudtak tenni az az volt, hogy eltorzítsák. Szóval jelen volt, csak el lett nyomva és el lett torzítva.
U: Értem. Szóval a női energia visszatérése egy gyógyításnak fogható fel?
C: A visszatérés egy valódi tény, egy energetikai tény. A tiszta és kiegyensúlyozott női energia ebben a pillanatban visszatér a kozmikus Ley-vonalakon keresztül, át az egész galaxison, a naprendszeren, a bolygó felszínére.
U: Értem. Szóval ez meggyógyítja azokat a női aspektusokat, melyek mindvégig jelen voltak, de el lettek torzítva.
C: Igen, pontosan.
U: Szóval egyetértesz abban, hogy egy egészséges visszatéréshez szükség van ahhoz, hogy a férfi aspektushoz is kapcsolódjunk; hogy szükségük van egymásra?
C: Igen, tulajdonképpen van egy bizonyos fázis, amikor a férfi és a női részek közötti kapcsolatnak folyamatosan gyógyulnia kell. Lehetetlen kifejezésre juttatni egy egészséges női aspektust anélkül, hogy kapcsolódjon a férfi aspektushoz, és fordítva.
U: Értem. Szóval az Istennő visszatérésével kapcsolatban, inkább energiákról beszélünk, mint nemekről, ugye?
C: Energiákról beszélünk, de ezek az energiák valóban megjelennek az emberi test női alakjában.
U: Értem. És ezek a férfi alakban is jelen vannak, ugye?
C: Igen, természetesen, a férfiakban is jelen vannak és más fajokban és egyéb létformákban is.
U: Szóval a férfiak és nők minden tekintetben egyenlők, ugye?
C: Igen.
U: Tudsz arról beszélni, hogy az isteni női aspektusának visszatérése hogyan jelenik meg életünkben?
C: Minden emberben pszichológiai változásként jelenik meg. A nyugati világ pszichológusai felfedezték, hogy az elmúlt néhány évtizedben drasztikusan megváltozott a férfiak és nők pszichológiai felépítése. Ez pontosan a nőiség visszatérése miatt van így a bolygón, ahol a férfiak sokkal inkább kapcsolatban vannak az érzelmeikkel és a nők egyre inkább képesek kifejezni saját igazságukat. Mindez a folyamat része.
U: Értem. Úgy tűnik, hogy egyre befogadóbbak vagyunk egymással, sokkal együttműködőbbek és figyelünk egymásra.
C: Igen, globális szinten.
U: Néha nehéz befogadónak lenni, amikor olyan sok dolog van a bolygón, ami nem kellene, hogy eljusson hozzánk. Van ezzel kapcsolatban valamilyen nézeted?
C: Igen. Nagyon fontos, hogy ne fogadjuk be a negativitást, csak a jó dolgokat, tehát hogy szelektáljuk azt, hogy mire vagyunk befogadók.”


Untwine 2014. novemberében is beszélt már erről Cobrával, amikor arról volt szó, hogy a férfi energiák a cselekvésről, a tettekről szólnak, a „magányos harcosról”, a szabadságról, míg a női energiák a befogadásról, az egység megteremtéséről, az együttérzésről és a kapcsolatokról és hogy mindkét nemnél a torzítás jelen van:
Untwine: Úgy tűnik számomra, hogy mindketten el vannak nyomva, néha torz egységet alkotnak és mindenkinek egyformának kell lenni. Ez alkalmazkodás.
C: Ez nem éppen egység, ez irányítás.
U: Értem, de ez nem a nőiség eltorzult formáján keresztül nyilvánul meg?
C: De, lehetséges. Valójában mindkét aspektus eltorzult ezen a bolygón.
U: Értem. Mivel úgy tűnik, hogy a férfi aspektus is el van nyomva, az emberek nehezen kezdeményeznek és nehezen cselekednek.
C: Igen, el van nyomva. Az egészséges férfi kezdeményezés jelentősen el van nyomva ezen a bolygón.
U: Értem. Akkor miért beszélünk inkább a női aspektusról és nem mindkettőről?
C: Csak azért, mert olyan nagymértékű volt a kiegyensúlyozatlanság a múltban, mivel még jobban elnyomták a női aspektust. És persze te és bárki más is nyugodtan beszélhettek az egészséges férfi aspektusról, mivel az is nagyon fontos. Cselekedni és inspirálni kulcsfontosságú a bolygó felszabadításában.
U: Értem. Tehát a célunk valójában az egyensúly elérése, igaz?
C: Igen.”

De még az állatvilággal kapcsolatban is felmerül a torzulás, amelyre az AGN VEG internetes blog is rákérdezett:
AGN Veg - A Teremtés női, Istennői aspektusa elleni ősrégi háború látszódik abban, ahogy az embereket manipulálták, hogy beleegyezzenek abba, hogy gyakorlatilag kizsákmányolják, megszerezzék az olyan, életet hordozó és fenntartó állati eredetű ételeket, mint a tojás, a tej és a hús? Létezik valamilyen ezoterikus kapcsolat emögött?
A történelem során a nők elnyomása, kizsákmányolása és az ellenük elkövetett erőszak összefüggésben van ezoterikusan, spirituálisan a nőstény állatok elnyomásával, kizsákmányolásával és az ellenük elkövetett erőszakkal, amit a tojásaikért, a tejükért és a húsukért tettek velük?
COBRA - Azt mondanám, hogy az állatok életével való bármilyen visszaélés szoros kapcsolatban áll a női alapelvek elnyomásával.”


A svájci konferencián szó volt a megoldáshoz vezető útról, kicsit részletesebben Isis Astarától:
Ahhoz, hogy a Fény Templomaiként ismerjük el testünket, először minden olyan tulajdonságtól meg kell szabadulnunk, ami megakadályoz minket ebben. Mialatt megtanuljuk ezeket elengedni, új szemmel kezdünk tekinteni a testünkre. Sok kifejezést használtunk a dualitásban, amelyek eszközként szolgáltak arra, hogy behatároljuk magunkat pl. "férfiként" és "nőként". Ahhoz, hogy megtapasztaljuk magunkat a testünkben, rá kell ébrednünk a bennünk élő női és férfi aspektusunkra is.
A testünk arra teremtődött, hogy a lelkünk ebben léphessen be a fizikai világba. A Fény Isteni Szikrái vagyunk és ez a fény tölti be minden sejtünket. Kiterjedt nézőpontunkkal már újra tudjuk kalibrálni a testünkhöz való hozzáállásunkat.
A kehely Isten Női aspektusát szimbolizálja, a testünk egy dimenziók közötti portál itt a Földön. Nőként vagy férfiként lettünk megteremtve és most mind nőként, mind férfiként az Isteni Női aspektus kelyhei lehetünk női minőségeinken keresztül.
Az élet születése ezen a kelyhen keresztül történik.
Az új élet, ahogy azt tudjuk, egy spirálként a méhben kezdődik. A női test valóban képes életet csatornázni önmagán keresztül egy másik dimenzióból, hogy az leszülessen ide a fizikai világba. A szakrális geometriában ezt a folyamatot a Vesicaként láthatjuk. (fenti kép) Ezt nagyon jó okból az élet csodájának tekinthetjük. Elengedhetetlenül fontos, hogy a nők felismerjék ezt, mivel csatornaként szolgálnak ahhoz, hogy életet adjanak. A férfiak számára is egyaránt elengedhetetlen, hogy megismerjék, mit is jelent ez valójában; hogy megértsék, értékeljék és őszintén támogassák a nőket.
Főleg most, ezekben az időkben, hogy az Istennő visszatér, döntő fontosságú, hogy az Istennői energiát megfelelő kozmikus áramlásba hozzuk a férfi testekben is. A női aspektusunknak meg kell ezt engedni - a női és a férfi testekben egyaránt. Ez az energia keresztül akar rajtunk áramolni, minden emberen, akár nő, akár férfi, akik megszülték az Új Aranykort "anyaként" az Istennői energia csatornázásával.
Kezdjük azzal, hogy tiszteletet adunk a mindannyiunkban jelenlévő Istennői energiának. Amint ez megtörténik, az Isteni Női Aspektus ÉS Isteni Férfi Aspektus elkezd mozgásba jönni és a mindkét részről származó régi, elavult minták meggyógyulnak. Az erős Isteni Energiának erős Istennői Energiára van szüksége és fordítva. Megtudjuk, miért fontos, hogy egyensúlyba hozzuk egymást.
Az Isteni Férfi energiák, mint a kitartás, bátorság, védelmezés, cselekvés, stb. segítenek a férfinak megtalálni önmagát és a nőt is. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy amikor a férfi az Isteni Férfi erejében van, akkor képes támogatni a nőt abban, hogy az Istennői energiáját felvirágoztassa. Ezt az új értelmezést a saját személyes folyamatainkra is alkalmazhatjuk - a bennünk lévő rejtett, mindkét aspektusra vonatkozó energiákra. Az Istennői energia szorosan kapcsolódik a fizikai testhez, az érzékekben és érzelmekben. Amikor egyensúlyban vagyunk, megengedjük magunknak, hogy az igazat mondjuk, hogy tudatosan felébredettek legyünk ahelyett, hogy azokat a régi mintákat követnénk, hogy átküzdjük az életünket, hogy áldozatszerepet veszünk fel és hogy mindent nagyon nehéznek látunk.
Reméljük, a Felemelkedés Konferencia elvégzi a dolgát és segít nekünk megérteni, hogyan lépjünk ki az áldozat szerepéből. Nagyon sok kapcsolatunkban - magunkkal és másokkal is - bele vagyunk ragadva különböző állapotokba: depressziósak vagyunk, erőtlenek vagyunk és úgy érezzük, stagnálás állt be a személyes fejlődésünkben. Mindez bele volt kódolva a lényünkbe egészen mostanáig. Itt az idő, hogy kilépjünk ebből a régi szerepből. Az új energiák, főleg az elmúlt néhány hónap energiái, nem engedik meg többé ezeket a játszmákat. Az energiák kiemelnek bennünket a drámából.
Az, hogy a kehely Isteni Női és Férfi aspektusai legyünk, azt jelenti, hogy energiamezőnk mesterévé kell válnunk. Így felismerjük a játszmát. Ahhoz, hogy egy kapcsolatban ki tudjunk lépni az áldozat szerepéből, nagyon fontos, hogy uralni tudjuk a "JELEN" pillanatot. A múlt nem lényeges, a jövő pedig még nem jött el. Tehát az egyetlen dolog amit tehetünk, hogy a jelen pillanatot uraljuk, bármilyen helyzetről is van szó. Nincs több ok a drámára, nincs szükség arra, hogy agresszívek és uralkodók legyünk.
Miért van ez? A Maya naptár végével a lineáris idő is a végére ért. Amióta a Galaktikus Szívvel való együttállás megtörtént, máshogy érzékeljük az időt, úgy, mint egy spirális energiát. Egyre fontosabb számunkra, hogy megértsük, hogy ne csak női és férfi testként tekintsünk magunkra. A szeretet kelyheként, amik vagyunk, önbecsülést adunk saját lényünknek és más nézőpontból tekintünk a testünkre, amely távol áll a materialista nézettől, de közel van az Isteni nézőponthoz. Mindannyian ugyanannak az energiamezőnek, ugyanannak a mátrixnak a részei vagyunk.
Minden sejtünk tartalmazza az Isteni Szikrát, ahogy az egész természet is. A kinti világban, jobban, mint bármikor, minden, amit sugárzunk, valósággá válik.
Most van itt az ideje, hogy a nők úgy döntsenek, hogy őszintén tisztelik az ISTENI FÉRFI energiát és hogy a férfiak is úgy döntsenek, hogy őszintén tisztelik az ISTENI NŐI energiát. Ez tényleg egy döntés. A férfiaknak nem kell többé félni a nőktől, az erejüktől - hogy ők olyan pozícióban vannak, hogy életet tudnak adni. A női test már egy Isteni Kehely, amely képes életet adni. Egy másik dimenzióból lehozni ide egy életet hatalmas tett, néha ez az elemi erő kicsit fenyegetőnek tűnhet. Mostanáig, egyik részről a férfiak féltek ettől az energiától és irányító és uralkodó magatartással reagáltak, másrészről a legfontosabb, hogy a nők azonnal hagyják abba a férfiak becsmérlését, hogy gyengének tartják őket azáltal, hogy kritizálják őket, hogy ezt vagy azt csinálják vagy nem csinálják. A férfiak erre a kritikára úgy reagálnak, hogy keveset segítenek, ami még több kritikához vezet.
A testünkben lévő csakrák a szivárvány színeivel rendelkeznek. A fehér fény egy szivárvány. Mindkét test szentséges és a Fény portáljai. SZENTSÉGES VAGYOK=A FÉNY SZENTSÉGES. Ez ugyanaz.
Amint kilépünk az ítélkezés állapotából és abbahagyjuk az Isteni Igazság figyelmen kívül hagyását, a teremtést a valódi lényegében ismerjük fel. Isis megjegyzi, hogy már mindent tudunk, amit mond.
Az új energiák megkívánják tőlünk, hogy kilépjünk a csatából és a rendszerből, hogy újra kapcsolatba tudjunk lépni igazi önvalónkkal.”


2015. novemberi kerekasztal beszélgetésben COBRA beszél arról az erőről, amelynek felébredése elsöpör mindent, ami a Fény útjában áll…
COBRA - A lelkek nem egyedülállókként lettek megteremtve. Csoportokban teremtették őket és tulajdonképpen a Galaktikus Központból áradtak ki ezekbe a csoportokba. Ezeket nevezzük lélekcsoportoknak. Általában ezek a lélekcsoportok hajlamosak együtt leszületni, ugyanabban a térben és időben és ugyanabban az országban, vagy régióban és életük során találkoznak és felismerik egymást. Azok a lelkek, akik sokkal közelebb állnak egymáshoz, a lélektársak. Minden egyes lélek, mielőtt belép a harmadik dimenziós világba, két részre oszlik, férfi és női polaritásra. Ezek az ún. ikerlelkek, vagy néhányan ikerlángoknak hívják őket. [...]
COBRA - Az ikerlelkek egyesülése drasztikusan felgyorsíthatja a felszabadítás folyamatát, mert az ikerlelkek egyesült energiája a leghatalmasabb erő az univerzumban. Természetesen az arkhónok is tudnak erről, ez az oka annak, hogy megakadályozzák.”
Beszélnünk kell még az Istennői energiák egyik gyűjtőpontjáról, a Rózsa Rendjéről, amely csoportokat alkotva, mintegy „fényhálózatként” terjed a Földön. (Magyarországon is tervezzük ezt megvalósítani fizikailag is.) A konstanzi konferencián szó volt  a Rózsa Rendjéről:
"Az Eseménykor a Rózsa Rendje csoportok meditálni fognak, hogy így stabilizálják az energiát. A Rózsa Rendjének tagjai képviselik jelenleg a felszabadítási folyamat női aspektusát, a férfi aspektusát pedig az Eseményt Támogató Csoportok. Ők is találkozni fognak, az Ellenállási Mozgalom és a Fény erői pedig fel fogják venni velük a kapcsolatot közvetlenül, vagy közvetett módon. Az Eseményt Támogató Csoportok fénymunkásai instrukciókat fognak kapni arra, hogy bizonyos kapcsolatokat alakítsanak ki, pl. a médiával."


A taiwani konferencián 2015 januárjában is szó volt róluk:
'A Rózsa Rendje a Forrás női aspektusú Istennő energiája. Az Isteni Forrás tiszta és egészséges alapelve, melyet eddig a Cabal elnyomott. Eljött az idő, hogy az Istennői energia újra helyet kapjon a bolygónkon. A Rózsa Rendje egy védelmezői csoport. Sokan közülünk a láng őrzői voltunk. Itt az ideje, hogy létrehozzunk egy olyan csoportot szerte a világban, amellyel lehorgonyozzuk az Istennői energiákat. Korábban számos példa akadt a Rózsa Rendje aktivitásáról. Egy példa erre a Crusades konfliktus, amely az Ő beavatkozásuknak köszönhetően békésen zárult. Hitlert is ők befolyásolták. Nagyon fontos, hogy létrehozzunk csoportokat a Rózsa Rendje égisze alatt.'
A Rózsa Rendjéről készítettem ezt a videót, több, mint két éve:


Férfitársam! Miért van szükséged egy Istennőre? Mert boldog akarsz végre lenni… Mitől lesz valaki Istennő? Attól, hogy felveszed a gyémántot a sárból és letörlöd a szennyet, amit rákentek, aztán felteszed a koronádra! Meglátod, mi történik… Ennyi.
Örömmel látom, hogy a meditációt segítő 3 körös technikát használók csoportjában is nagyon sok a nő, akik ráadásul Mérleg jegyben születtek. Számomra ez egy jelzés, hogy az Istennői energiák „egyensúlya”, a kiegyenlítődés jó úton halad.

Szeretet és Fény
SteveNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése